miércoles, 4 de enero de 2012

Escola de pastors de Catalunya: Projecte Grípia


 El Projecte Grípia. Territori Ramader té com a objectiu garantir el relleu generacional de les explotacions agroramaderes de muntanya mitjançant la incorporació de joves a l’activitat, la gestió sostenible de les explotacions i la dinamització del sector fent-lo viable econòmicament. Alhora el projecte té com a objectiu dignificar aquesta professió i facilitar eines per a la seva organització i cooperació.

L’Escola en els seus inicis pren el model de l’Escola de pastors d’Astúries (Picos d’Europa) i de les escoles oficials del País Basc, Artzai Eskola i l’Escola de pastors d’Iparralde. Durant el desenvolupament de les tres edicions de l’Escola de Pastors de Catalunya, hem generat un nou model de marca pròpia que s’ha anat adaptant a les necessitats dels seus participants.
Tipus de bestiar que tracta L’escola està dirigida a tot el sector ramader. Per tant és una escola que vol formar persones pageses i pastores vinculades a tot tipus de bestiar que pastura per les muntanyes del Pirineu i per altres àmbits rurals de Catalunya: ovelles, cabres, vaques de carn i de llet, eqües, rucs, etc…

No hay comentarios:

Publicar un comentario