viernes, 6 de enero de 2012

Can Maia: verdures i conserves ecològiques (Girona)


Montserrat Miralles és una emprenedora que ha sabut combinar els recursos excepcionals que té entre mans per tirar endavant una empresa familiar compromesa amb el mediambient i la salut. D'una banda, l'explotació disposa d'una casa amb finca a tocar de la Fageda d'en Jordà, Can Maia, un hort de terra volcànica que transmet un sabor ben peculiar a les verdures que s'hi conreen i la bonança d'un clima temperat i humit que li permet aprofitar l'aigua de pluja per regar en els mesos més secs. La finca és petita, per això va pensar en l'adaptació d'una part de la pallissa com a obrador per a fer conserves i diversificar així les tasques al llarg de l'any. D'aquesta manera cultiva, elabora i distribueix el producte. A l'estiu, ven al mercat les verdures i hortalisses de l'hort, a l'hivern, prepara les conserves: el sofregit de ceba, les cremes de verdures, els preparats d'api, col o espinacs, els fesols de Santa Pau...  

No hay comentarios:

Publicar un comentario